O nama

Preduzeće Bionatura osnovano je 1997. godine sa osnovnom djelatnošću proizvodnja sušenih i svježih tjestenina.

Tokom 2003. godine preduće proširuje svoju djelatnost i u potpunosti prelazi na organsku proizvodnju i preradu usjeva prvenstveno žitarica: heljda, pšenica, raž, ječam, spelta i zob. Prerada žitarica je zasnovana na čišćenju i skladištenju u vlastitom proizvodnom pogonu. 

Pored uzgoja žitarica Bionatura se bavi sakupljanjem šumskih plodova.

Pakovanje finalnih proizvoda, kao što su brašna, proizvodnja i pakovanje tjestenine vršimo u našem vlastitom mlinu.

Na domaćem tržištu smo zastupljeni u gotovo svim večim tržnim centrima (DM drogerie markt, Bingo, Mercator) i organskim trgovinama širom BiH.

Čuvajmo našu prirodu, jer ona je čuvar nas i našeg zdravlja!

Naš uzgoj

Zbog specifičnosti organske proizvodnje Bionatura mora pažljivo i postupno birati svoje kooperante jer svi koji se žele baviti proizvodnjom organskih usjeva ne shvataju ozbiljnost i profesionalnost organske proizvodnje, tako da smo se mi odlučili da kooperaciju zasnivamo na zakupu zemljišta i uporedo vršimo obuku stanovništva za pristup proizvodnji i uzgoju organskih proizvoda. 

Bionatura
Bionatura proizvodi

Naša proizvodnja i prerada

Organska poljoprivreda, prerada i proizvodnja predstavlja održivi integralni ekološki sistem proizvodnje kvalitetne zdravstveno bezbjedne i strogo kontrolisane, certifikovane hrane od faze sjetve, uzgoja i prerade do krajnjeg kupca, radi zadovoljenja želja i potreba potrošača, ostvarivanja ekonomskog profita i očuvanja naše životne sredine.

Hemikalije, hormoni i genetičko modificirani organizmi (GMO) za nas su nepoznanica i ne koriste se u našem uzgoju, preradi i proizvodnji.

Da bi naši proizvodi sačuvali mineralna i vitaminska svojstva, posebna briga posvećuje se odgovarajućoj temperaturi prilikom sušenja sirovina, mljevenja i pakovanja. Naš cilj je da vam ponudimo proizvod u što prirodnijem izdanju.

Naša kompaniju certificira Organska kontrola “OK”. Organska kontrola je BiH organizacija za certifikaciju koja je razvila program certifikacije i OK standarde za organsku proizvodnju i preradu u skladu sa kojima implementira program certifikacije.

Reci hvala prirodi, reci da sebi​

Bionatura vam garantuje hranu iz čisto ekološke poljoprivrede po domaćim i stranim standardima proizvodnje organske hrane, koje redovno kontrolišu nezavisne domaće i strane certifikacijske kuće.

Bionatura d.o.o.
Dostava brzom poštom

na području cijele BiH

Plaćanje

Pouzećem ili Žiralno

Organski certificirano