Bosnia and Herzegovina (BA)English (United Kingdom)

rezanci-od-heljde

REZANCI OD HELJDE
BUCKWHEAT PASTA
BUCHWEIZEN NUDELN

 

Sirovinski sastav:

pšenična krupica, brašno heljde.

Ingredients: 

durum wheat, buckwheat.

Zutaten: 

hartweizengriess, buchweizen mehl.

 

Rok upotrebe: 18 mjeseci

Zemlja porijekla Bosna i Hercegovina

Neto: 400g

 

 

 

 

 


makaron-od-heljde

 

MAKARAON OD HELJDE

 

SITNI 

 

Sirovinski sastav:

pšenična krupica, brašno heljde.

 

Rok upotrebe: 18 mjeseci

Zemlja porijekla Bosna i Hercegovina

Neto: 400g

 

 

 

 

 

 

 

 


supe-zvjezdice-od-heljde

 

TJESTENINE ZA SUPU OD HELJDE

 

TARHANA, ZVJEZDICE

 

Sirovinski sastav:

pšenična krupica, brašno heljde.

 

Rok upotrebe: 18 mjeseci

Zemlja porijekla Bosna i Hercegovina

Neto: 400g

 

 

 

Informacije o proizvodu:

Bionatura tjestenine od heljde se pripremaju od friško samljevene heljde iz ekološke poljoprivrede.

 

Priprema:

Tjesteninu kuhajte u dovoljnoj količini slane vode. Povremeno promiješajte. U zavisnosti od ukusa provjerite kuhanost tjestenine. Na kraju tjesteninu procijediti i po želji na puteru ili maslinovom ulju malo prepržiti i sa željenim sosom servirati.

Vrijeme kuhanja, Cooking time, Koch zeit: 5-7 min

 

Hranjiva vrijednost:

Hranljive vrijednosti za 100g heljdine tjestenine
Nutritional value per 100g of buckwheat pasta
Durchschnittliche nährwerte pro 100g buchweizen nudeln

Energetska vrijednost, Energy value, Brennwert
358 kcal
1520 KJ

Proteini, Protein, Eiweiß

12 g

Uglljikohidrati, Carbohydrate, Kohlenhydrate

75 g

Masti, Fats, Fett

1,1 g