Bosnia and Herzegovina (BA)English (United Kingdom)
Brašno od heljde

brasno-od-heljde

HELJDINO BRAŠNO

BUCKWHEAT FLOUR

BUCHWEIZEN MEHL

 

Sastav:

Brašno od heljde*

*iz ekološke poljoprivrede OK certifikovano

Pepeo do 2,5%

Kiselinski stepen do 4

 

Rok upotrebe: 12 mjeseci

Zemlja porijekla Bosna i Hercegovina

Neto: 1kg 

 

 

Informacije o proizvodu:

Heljda ne pripada porodici žitarica, nego je jedna pseudo žitarica koja pripada porodici grmčastih biljaka. Porijeklo heljde je Nepal, da bi potom bila uzgojena u cijeloj Aziji. U Evropu heljdu su donijeli Tatari i Nomadi iz Mongolije. Brašno heljde se pokazalo kao fantastično zdrava životna namirnica koja je dobila svoju široku upotrebu u zdravoj ishrani. Brašno heljde preporučujemo za hljeb polentu, palačinke, vafle, kolače, tjestenine itd., u mješavini sa brašnom pšenice, raži, spelte.

Za svaki od navedenih proizvoda preporučena količina heljdinog brašna je ispod 50% ukupne količine.

 

 

Hranjiva vrijednost:

Hranljive vrijednosti za 100g heljdinog brašna

Nutritional value per 100g of buckwheat flour

Durchschnittliche nährwerte pro 100g buchweizen mehl

Energetska vrijednost, Energy value, Brennwert

351 kcal
1487 KJ

Proteini, Protein, Eiweiß

11,7 g

Uglljikohidrati, Carbohydrate, Kohlenhydrate

70,7 g

Masti, Fats, Fett

2,5 g